Istoria filmelor
Despre personaje
Creatorii desenelor
Jocuri
Tom si Jerry "Themes"
Multimedia
Bine ati venit!
Pagina principala
Scurte rezumate
Oscar-uri primite
Link-uri cu Tom si Jerry
Despre autorul paginii
Cartea de oaspeti

FRED QUIMBY

Fred C. Quimby s-a nascut in Minneapolis in 1896. A inceput jurnalismul si a devenit apoi manager la un cinematograf in Missoula Montana in 1907. A dobandit apoi un job la Pathe si curand a evoluat in functii din domeniile: vanzari, manager de vanzari, manager la East Coast.

Fred locuia in New York atunci cand a parasit Pathe, in 1921, si s-a lansat in productie si distributie pe cont propriu. Fox l-a angajat in 1924. In 1927 lucreaza la MGM. Zece ani mai tarziu, Quimby era seful departamentului si superviza productia tuturor fimelor de animatie.

Fred Quimby l-a ales pe Fritz Frelend pentru supervizarea si crearea caracterelor, dar Fritz a decis sa aleaga studiourile Warner. Astfel cei doi veterani Hugh Harman si Rudolf Ising au devenit colaboratorii proaspetilor angajati de Fred: William Hanna, Joseph Barbera, Bob Allen, Dan Gordon, Ray Kelly, Paul Sommer si Jack Zander. In 1938 Hanna si Barbera au prezentat proiectul lor lui Fred si acesta a fost putin impresionat. El a spus ca nu se poate face nimic original cu un soarece si o pisica, dar i-a lasat sa mearga inainte si sa-si termine proiectul. Rezultatul a fost Puss Gets The Boot si a fost nominalizat pentru premiul Oscar. S-a nascut o noua echipa.

Hanna, Barbera, Quimby
Bill Hanna (stanga) si Joseph Barbera impreuna cu
producatorul Fred Quimby in birourile MGM in 1948.

Autor: Filip Sufitchi, filip@romstar.com
Copyright © 2001