Istoria filmelor
Despre personaje
Creatorii desenelor
Jocuri
Tom si Jerry "Themes"
Multimedia
Bine ati venit!
Pagina principala
Scurte rezumate
Oscar-uri primite
Link-uri cu Tom si Jerry
Despre autorul paginii
Cartea de oaspeti

RAY PATTERSON

Contributiile desenatorului Ray Patterson la industria de animatie au inceput in 1929 cand a fost angajat de Studioul Charles Mintz. In scurt timp Ray a devenit animator in diferite desene animate, cel mai notabil fiind "Scrappy". In 1939, Ray Petterson a acceptat o slujba la Walt Disney Productions. A lucrat la multe episoade cu Pluto, desenul sau favorit fiind "Bone Trouble". Doua din cele mai importante realizari ale sale lucrand la Disney sunt: "Fantasia" (dansul secventei orelor) si "Dumbo" (secventa clovnilor in circ).

In 1941 s-au produs unele schimbari, Ray intrand in echipa de la MGM. MGM l-a pus sa lucreze la episoadele cu Tom si Jerry si in primele episoade se pot vedea in generice numele Ray Patterson, Irv Spence, Kenneth Muse si Pete Burness.

In anii 1945-1946 Ray a lipsit de la MGM, dar la sfarsitul lui 1946 el s-a intors, desenand din nou Tom si Jerry, reusind sa obtina 6 premii Oscar. Toate cele peste 60 de episoade din Tom si Jerry la care a lucrat sunt greu de egalat in calitate. La MGM a stat pana in 1953.

Anii de la sfarsitul carierei sale i-a petrecut la Hanna-Barbera Productions (1976-1993) unde a fost Director Supervizor in 1983 si Vice Presedinte in 1985, functie pe care a avut-o pana a iesit la pensie. Ray Patterson a supervizat animatia a mai mult de 75 de desene animate.

Autor: Filip Sufitchi, filip@romstar.com
Copyright © 2001